A hangtálterápiáról

Az ősi tibeti eredetű hangterápia igen jó eredménnyel alkalmazható a stressz okozta feszültségek oldására, a stressz által kiváltott betegségek (többek között az úgynevezett menedzser-betegség) megelőzésére és kezelésére.

Kiegészítő terápiaként sikeresen alkalmazzuk az alábbi esetekben: ciszták, miómák, daganatos betegségek gyógyításának elősegítésére, hormonális eredetű betegségek, pl. pajzsmirigy túl- és alulműködés kezelésére, ízületi fájdalmak enyhítésére, alhasi görcsök oldására.

Alkalmas továbbá az immunrendszer erősítésére, légzési nehézségek enyhítésére, pánikbetegség kezelésére, depressziós állapot oldására, a koncentrálóképesség javítására, fejfájás enyhítésére, az erőtlenségérzet megszüntetésére, méregtelenítés elősegítésére, alvásproblémák kezelésére, a helyes elmélyülés megtapasztalásának elősegítésére.

Hatásmechanizmusa

A hang több szinten hat. Mentálisan a hallható spektrumban a közérzetünket javítja, segíti az ellazulást, a relaxációt. A felhangok segítségével alfa, théta és delta hullámhosszon felszabadítja a tudatalattiból az elraktározott traumákat, miközben rezgésekkel masszírozza a testet és a különböző szerveket. Pihenteti és harmonizálja a két agyféltekét, ezáltal beindítja a testemlékezést és az öngyógyító folyamatokat.

A gyógyító hangrezgés a szervezetbe jutva feltölti az üreges szerveket, illetve a testünk nagyjából 70%-át alkotó vízkészletet strukturálisan feljavítja. A sejtmembrán ingerlésével mintegy felébreszti a sejteket; kihat a nyirokrendszerre, az idegrendszerre. Optimalizálja vízkészletünk molekuláris szerkezetét, aminek következtében beindul a méreganyagok kiválasztódása.

A kezelésről

A hangterápiás kezelés időtartama 60 és 75 perc között van, a páciens állapotától függően. A kezelés alatt javasolt ruházat: kényelmes, laza, zippzár és gomb nélküli nadrág (a legalkalmasabb a pamut melegítőalsó), szintén gomb- és zippzármentes kényelmes, laza pamut felsőrész, zokni.

Kizáró okok

Gyógyszerrel kezelt szívritmuszavar, pacemaker, a várandósság első és harmadik trimesztere (kivéve, ha a szülés megindulását szeretnénk segíteni), epekő, vesekő, akut endometriózis, trombózis. Műtét után leghamarabb 6 héttel alkalmazható a hangterápia.

We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept
Reject