Aromaterápia

Az illóolajok terápiás alkalmazása sok évszázados múltra tekinthet ugyan vissza, az alternatív gyógyászatban azonban mégis viszonylag új területnek számít, az utóbbi néhány évben kezdett el széleskörű ismertségre szert tenni, mint a testi és lelki problémák és nehézségek megoldásának reális alternatívája.

Az aromaterápia használata igen sokrétű, az élet szinte minden területén alkalmazhatjuk az esszenciákat: segítségükkel gyorsíthatók a gyógyulási folyamatok, enyhítheni tudják vagy éppen segítik megélni az érzelmeket, hangulatossá varázsolják otthonunkat, ízesítik az ételeinket és italainkat, segítik az ellazulást és a pihenést, csökkentik a stresszt vagy éppen koncentráltabbá tesznek.

Aromaterápiás tanácsadóként legfontosabb feladatomnak azt tartom, hogy segítséget nyújtsak az illóolajok megfelelő alkalmazásának elsajátításában, megmutassam, hogy különböző lelki, fizikai és életproblémáink megoldásához hogyan használhatjuk az esszenciákat, és hogyan tudjuk a segítségükkel könnyebbé tenni hétköznapjainkat.

Munkám során kiemelt figyelmet fordítok az autizmusban és figyelemzavarban érintettek és családjaik segítésére, illetve a perinatális időszak támogatására.

Vajúdásra hangoló kezelés hangtálakkal és aromaterápiával:

Mivel a hangtálak által keltett rezgések képesek arra, hogy méhösszehúzódásokat generáljanak, ezért a hangtálterápiás kezelés a várandósság utolsó hetében, a terminus körüli napokban hatékony segítség lehet abban az esetben, ha a szülés megindulását érzelmi blokkok, bizonytalanság, a szüléstől való félelem, esetleg fel nem dolgozott traumák hátráltatják. Segíti az anyát a befelé fordulásban, a saját testére való koncentráció gyakorlásában, a babával való összehangolódásban. Terápiás tisztaságú, személyre szabott illóolajkeverékkel még hatékonyabban tudom támogatni a beavatkozásmentes, az anya és a baba igényeinek megfelelően történő szülés és születés folyamatát.

Szülési trauma feldolgozása, szülés utáni depresszió tüneteinek kezelése hangtálakkal és aromaterápiával:

A hangtálak által keltett hangok és rezgések kiválóan alkalmasak arra, hogy a depresszió és a poszttraumás stressz szindróma tüneteit enyhítsék. A kezelés fizikai és érzelmi síkon egyszerre hat: miközben segíti a testet ellazulni, a tudatalattiban elraktározott traumákat a felszínre hozza, lehetővé téve a velük való szembenézést és a feldolgozást.

Az aromaterápiával kombinált kezelés a kisbabás hétköznapok érzelmi és fizikai kihívásai közepette hatékony segítséget nyújt a komoly pihenési deficittel küzdő anyáknak.

Kiváló kiegészítője lehet bármely verbális traumafeldolgozó terápiának.

Aromaterápiás tanácsadás biorezonanciás méréssel:

Fizikai vagy érzelmi problémák oldása, a szervezet öngyógyító folyamatainak támogatása az aromaterápia eszközeivel. A biorezonanciás mérés lehetővé teszi, hogy a páciens fizikai és érzelmi állapotának megfelelő aromaterápiás eszközökkel felgyorsítsuk vagy éppen finomhangoljuk a testi-lelki szinten természetes módon zajló öngyógyító folyamatokat.

15 vagy 30 perces tanácsadás, méréssel.

Csakrakezelés hangtálterápiával és illóolajakkal

A testi és lelki működésünket meghatározó energiamező, az úgynevezett energiatest hét fő rész mentén tekinthető át. Ezeket a részeket, melyek egy-egy testszelvényhez rendelhetőek, csakráknak nevezzük. Ezeken az energiaközpontokon keresztüli kiegyensúlyozott, elakadásmentes energiaáramlásnak köszönhető a test és lélek egészséges, harmónikus működése. Ha azonban valamely területen elakad az energia, akkor az adott csakra túl- vagy alulműködésének következtében megbomlik az egyensúly, ami testi és lelki kibillenéshez, nehéz élethelyzetekhez, betegségekhez vezethet.

A hangtálakkal és az illóolajakkal végzett rezgésterápia kiválóan alkalmas az alul- vagy túlműködő csakrák által okozott energetikai eltolódás enyhítésére, a kibillenést okozó energetikai blokkok oldására. Jól kombinálható más, az energiatesten dolgozó módszerekkel.

A kezelés során a csakrák kibillentségéből eredő nehéz élethelyzetek megoldásának segítéséhez útmutató gyanánt Tori Hartman csakrakártyáit használom.

Kapcsolat

Telefon

(+36 30)-253-8542

Email

aromo.aromaterapia@gmail.com

We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept
Reject